Tisdagen 25 oktober

Idag har varit en dag som gått från att varit fantastisk till att helt svänga om. Vi träffade vår fantastiska handledare Emidio som hjälpte oss otroligt mycket med funderingar om vår studie och om hur vi skulle kunna gå tillväga. Sedan presenterade han oss för engelska läraren på universitetet som kommer från Manchester. Det slutade med att han visade oss runt hela universitetet vilket inte är så stort och sedan satte sig ner och bara snackade med oss om allt från himmel till jord. Kändes hur skönt som helst att få kontakt med en person som kommer från ungefär samma bakgrund och förstår hur vi känner oss just nu. Vårt besök på universitet slutade med en födelsedagsfirande för bossen på skolan, som för övrigt inte kan prata engelska vilket inte är något ovanligt.

 

Efter en mycket intressant tur till marknaden där vi gjorde lite shopping för första gången på egen hand och även på portugisiska så klart, så försökte vi laga mat i köket. Detta matlagningsförsök slutade i en lite besvikelse över ett underutrustat kök och dess hinder för framtida hemlagade måltider. Förutom besvikelsen över köket insåg vi också att vår vakt utanför huset var spårlöst försvunnen. Detta gjorde oss smått rädda då vi är helt ensamma i detta stora hus. Men efter ett samtal med engelskaläraren, Darren, kunde han försäkra oss om att myggorna är ett större hot än människorna i denna dag.

 

Roliga observationer under dagen:

 

Såg en kvinna med en papperskartong på huvudet och i denna kartong fanns höns. Väldigt otippat.

 

Tydligen kan fängelsefångar sätta upp tält till ett evenemang med vakter vid dess sida. Detta kallas samhällstjänst under (automat)vapenhot. Tips vid dessa situationer, ta inte kort då det inte uppskattas och vapnet kan bli riktad mot dig istället.

 

Jo, en tolvårig pojke friade till oss utanför det stora supermarket. Det spelade inge roll vem han fick av oss vilket komplimang va!!!! Detta kan även summer hur vi har det som vita blondiner i Moçambique.

 

Vi har ju inte kommenterat vädret. Detta på grund av att alla våra dagar har varit extremt varma, soliga och helt underbara. Dock har vi inte hunnit sett en strand än men planeras att avnjutas i helgen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0