Måndag 24 oktober

Jaha, då var vi i Inhambane hela och välbehållna. Bussresan på cirka 7 timmar från Maputo till Inhambane trodde vi båda skulle vara det sista vi gjorde i våra liv men vi överlevde även detta. Efter en kall och kort dusch ligger vi nu helt utslagna i våra sängar och försöker lära oss portugisiska vilket vi förstått kommer vara avgörande för vår överlevnad, för här i Inhambane kan lokalbefolkningen nästan säga hej på engelska.

 

Har även idag efter den långa och varma bussresan träffat vår kontaktperson/handledare Emidio som välkommande oss, efter en liten vänta, med ett stort vitt leende. Dock var vårt första möte med Emidio efter en lång och svettig promenad som vi aldrig trodde skulle ta slut, för nästan ingen visste var universitet låg.

 

Det är så j**a mycket som har hänt så vi kan inget annat än att skratta……..

 

Detta är en början på vår checklista om konstiga saker som vi sett eller varit med om:

 

Har varit med om första mutförsöket i Maputo. Hur lyckas man med detta, jo, man felparkerar och blir därför stoppad av ordningsvakter. För att klara sig ur en sådan situation måste man antingen betala eller som i vårt fall ha en erfaren bilist som vet hur man pratar sig ur en sådan situation. Ett råd, felparkera inte i ett korrupt land!

 

Sett kvinnor bära saker på huvudet

 

Åkt i en fullproppad buss i 300 km/tim med massa moçambikier samt för mycket packning

 

Sett kor fastkedjade i träd

 

Har sett hur man på bästa möjliga sätt packar ett flak med antingen människor och/eller varor

 

Har sett hur man köper varor genom ett fönster på en buss

 

Vet att vi har lovat bilder men självklart är vårt modem segt som förväntat i ett utvecklingsland, men det är bara att gilla läget!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0