Framme =)

Nu är vi framme i Mozambique efter en mycket lång resa. Har nu lyckats fixa ett mozambiskt mobilnummer och internet så nu får man tag på oss igen.
Landade igår vid 3 och hamnade i ett annorlunda land, väldigt olikt Sverige med andra ord. Taxiresan från flygplatsen var väldigt intressant och det slog en verkligen att man är i ett utvecklingsland. Bilarna kör inte bara galet utan även på fel sida av gatan. Kvinnor med korgar på huvudet, hönor på gatorna och plåtskjul längst med vägarna. Blev varmt välkomnade när vi anlände till lägenheten och familjen som vi nu bor hos. Utan dom hade vi nog varit två vilsna blondiner på gatorna här, så vi har haft tur. På kvällen blev det middag på ett fem-stjärnigt hotell i Maputo vilket gjorde kontrasten mellan fattiga och rika ännu större.

På måndag åker vi till Inhambane och ska få se lägenheten som vi ska bo i för 20 dollar om dagen. Hoppas den är hyffsat fin i alla fall. Men först ska vi spendera söndagen hos familjen Johansson-Carim och ungarna innan det är dags att släppas lösa i Mozambique.

Ska ladda upp lite bilder imorgon så att ni får se vad som händer här i värmen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Visserligen ska det bli 40 grader imorgon så vi kanske hinner smälta bort =)

Kommentarer
Postat av: Meta

Hej tjejer! Vad härligt att läsa och så väl jag kände igen mig. Förstår er så väl när ni pratar om kontraster, detta tror jag kommer att vara något ni hela tiden bär med er under resan. Kontrasterna i allt ni kommer att uppleva!

Njut, samla reflektioner och va där ni precis är och kom sedan hem och landa i allt:)Jag är riktigt avis på er att ni gör detta - lyllosar!

Kramar från ett höstlikt Falun med plusgrader än så länge. /Meta

2011-10-23 @ 23:14:06
Postat av: Linn

Hej sötaste systrar! Beste zussen!!!!

Låter som om ni har det bra, vilket glädjer mig mycket (heel veel ;). Kom ihåg att skriva ner alla nya saker så att ni inte glömmer dem, man gör ju det så fort när man väl känner sig lite hemmastad.

Tycker själv inte längre att rondellerna och refugerna på cykelbanan är så konstiga längre... men det är det enda riktigt konstiga (ik dink, tror jag). Ta hand om er!!! Ik hou van jullie!

Groetjes en PoK

2011-10-25 @ 23:03:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0