Söndag 6 november

Äntligen har vi kunnat ladda upp lite bilder. Dock var internet inte lika snabbt som det är i Sverige och en bild tog alldeles för lång tid att ladda upp, så det blev inte så många. Hoppas att ni har lite bättre koll på hur vi har det här i Mozambique nu.


I fredags tog vi in på ett hotell här i Inhambane. Vi behövde lite bättre standard, en pool och komma bort från samhället här för en stund. Men vi passade även på att fira Kristins födelsedag. Om ni bara visste hur bra vi har haft det. En dusch med tryck, världens skönaste sängar, morgonrock, hårfön, tv där de pratar engelska, internet, pool med mycket mer. Internet krånglade dock (såklart) så vi kunde endast vara uppkopplade i lobbyn, där vi kunde skypa med våra föräldrar och farmor och farfar. Det bästa av allt var att vi fick vara i fred, och slippa allt stirrande från lokalbefolkningen. Åt även den godaste frukosten hittills i Mozambique, där den varma maten beställdes från köket och buffé inte helt var för att ta själv då servitörerna hämtade allt man ville ha. Från att ha varit två vandrande dollarsedlar blev vi Kristin och Maria för två dagar. Längtar redan tillbaks till fint hår, örhängen och en miljö där man kan vara sig själv i. Fick höra från en som jobbade där att han ha en månadslön på 3000 MT, vilket motsvarar ca 750 kronor, och då jobbar han ca 11 timmar om dagen, 6 dagar i veckan. Vi spenderade alltså två månadslöner på en hotellnatt (inklusive middag med efterrätt), och anser att vi är fattiga studenter. Kanske är dags att tänka om.


Igår kväll slängdes vi snabbt in i vardagen här i Inhamnbane. Redan under promenaden blev vi uttittade, pratade till och om samt nästan förföljda av skrattande mozambikier. Väl i lägenheten hann vi båda ta en dusch innan vattnet tog slut. Samtidigt som det var tur att vi hann bli rena så blir man väldigt begränsade utan vatten (svårt att diska, borsta tänderna och gå på toaletten). Vaknade upp imorse och möttes av ett översvämmat badrumsgolv. Jippi, tänkte vi och lokaliserade snabbt läckan till vår varmvattenberedare på väggen. Så nu står en yougurtburk på golvet och utgör ett härligt droppande ljud. Vid frukosten senare blev det även ett kortare strömavbrott, så vi blev snabbt välkomnade tillbaks till verkligheten. Hoppas er söndag har börjat mycket bättre. Som sagt, det händer mycket här och det är inte konstigt att vi är så trötta redan vi 19 på kvällen. Nu har vi tvättat och ska börja plugga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0