Dagen som vände...

Den 19 december var det dags - safari i Krügerparken. Började med att vi blev hämtade 30 minuter försent av två Mozambikier som knappt kunde prata engelska. Men vi är väldigt vana vid det nu. Ensamma i en minibuss började vi köra mot mörka moln och den sydafrikanska gränsen. Väl framme vid gränsen började kaoset. Först gick man ut ur bilen för att få en stämpel i passet att man lämnat landet, sedan körde man ca 500 meter över gränsen och gick ut ur bilen ännu en gång. Nu var det dags att få en stämpel i passet och helt enkelt bli insläpta i Sydafrika. Det var nu vi började svettas då vi får höra i luckan att vi inte kommer in i landet utan vårt vaccinationskort, vilket vi inte hade med. Note to yourself: ta alltid med vaccinationskortet när man reser i Afrika. Det var inte bara vi som blev chockade utan även de som skulle ta oss till parken. Det har tydligen aldrig hänt dem förut, men såklart händer det oss - vi blev nekade inträde. Där stod vi, ca 1 timma ifrån Maputo och 30 minuter från parken. Som en blixt från klarblå himmel hände något helt fantastiskt. En kvinna i ett annat bås släppte in oss efter att vår chafför snackat med henne. Hallelujah!
In i bilen igen och mot parken, lite försenade och lite smått på dåligt humör då vi kände att dagen skulle bli skit. Det blev inte heller bättre när vår guide i parken berättade att det är som att gambla, då man aldrig vet om man kommer att få se djur eller inte. Men solen började komma fram och dagen började se mycket ljusare ut. Där satt vi i en öppen bil, ensamma med en egen guide, och det kändes väldigt lyxigt.

När klockan var strax efter 12, kom vi till en restaurang där vi fick mat (som för övrigt ingick i priset) och satt och tittade ut över parken. Vi hade då, 4 timmar in på safarit sett alla fem djuren i The Big 5. Japp, turen hade vänt, och dagen kunde inte bli bättre. Vi hade till och med sån tur att vi såg totalt 9 lejon på tre olika ställen, en leopard i ett träd, ett x antal bufflar, 3 noshörningar och 8 elefanter. Parken var helt fantastisk och det blev en dag som vi kommer att minnas för livet. Ensamma i en egen bil, men en egen guide (som var jättebra), strålande sol och många djur. Det kunde inte sluta bättre med att vi slapp betala för visumet när vi sedan skulle in i Mozambique igen! Wiiie!!!

Bilder kommer när vi landat i Sverige =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0