18 december

3 dagar kvar i Mozambique. Nedräkning? Ja, nu har den riktiga nedräkningen börjat.

Anlände till Maputo efter 8 timmar på en hemsk buss utan air conditioning med en storvuxen tjej sittandes på våra väskor. Måste erkänna att vi båda trodde att vi skulle ha solkräm, schampoo och allt i hela väskorna när vi kom fram, men det måste ha varit ett jämt tryck under hennes arsle. Väl framme på i Junta, en busstationen som kan förklaras med ett ord - kaos. Bussar överallt och efter morgonens regn även lera överallt. Där stod vi i minst 28 graders värme med ryggsäckar på både mage och rygg och kände hur svetten bara rann. Till slut kom vår taxi och ack så lyckliga vi var. Ska då också påpeka att vi var de enda vita människorna på säkert en mils avstånd, vilket kändes lite obehagligt. Men det gick bra och vi överlevde även detta äventyr.

Imorgon åker vi på en efterlängtad safari till Krugerparken i Sydafrika. Blir hämtade klockan 5 på morgon, utanför vår dörr, och återvänder 18:30. Så det kommer bli en lång men förhoppningsvis helt otrolig dag med massa djur och vacker miljö. Har nu spenderat 2 dagar i Maputo på egen hand, och börjar nu kännas bekanta med staden. Hittade ett shopping center igår, men insåg lika snabbt att vi fortfarande var i ett utvecklingsland då utbudet inte var det bästa. Dock hittade vi en salong som gör pedikyrer för 500 MT (ca 130 kronor), vilket vi bokade på en gång och som ska avnjutas nu på tisdag. Vi har säkert inte nämnt det, men våra fötter ser ut som riktiga afrikanska fötter - torra och hemska.

De sista dagarna kommer att avnjutas i 30 graders värme och sol, vilket är helt underbart. Och idag tänkte vi dra på lite poolhäng på ett hotell, som vi hoppas inte är allt för dyrt. Sen på kvällen planerade vi att avnjuta solnedgången på hotellets restaurang (vilket Lonely Planet rekommenderade). På tisdag får ni höra hur safarit var och om vi såg några djur. Men först ska det pluggas lite och sen ut i Afrika!

Kommentarer
Postat av: Lars o IngaLill

Hej,

IngaLill blev riktigt avundsjuk när hon läste om solnedgången i Afrika samt en tur i vildmarken.

Bägge sakerna är enorma upplevelser och vi hoppas att ni får se "big 5".



Lars o IngaLill

2011-12-18 @ 11:49:08
Postat av: Hedbergarna

Dagen för safari kunde inte börja värre, men allt vände och efter 4 timmar hade vi sett hela the big 5, och 3 från the ugly 5 (nej, vi visste inte att de existerade). En helt otrolig dag i Krugerparken!!!! Vi önskar er en alla en riktig god jul och gott nytt år. Tusen kramar, de två Hedbergs-afrikanerna

2011-12-20 @ 07:00:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0