1 december

Long time no see. Nu var det minsann alldeles för långt tid sedan vi bloggade. Fy skäms. Men vi har haft mindre tillgång till internet och det har tyvärr drabbat bloggen. Julen börjar närma sig och det märks knappast här. Kommer bli en liten chock när man landar sen, och det (förhoppningsvis) är julpynt överallt. Vi kommer trots allt till Sverige två dagar innan julafton.

Vår studie här går väldigt bra. Dock är vi väldigt trötta på intervjuer nu, och har tyvärr fler imorgon med lokalbefolkningen. Men snart är det över och då kan vi ta lite semester innan vi åker hem till Sverige och måste skriva klart arbetet. Vi har bara 2 veckor kvar här i Inhambane innan vi åker till Maputo, och sen ska vi tillbringa de sista dagarna där. Ska faktiskt bli skönt att byta miljö och hamna i en storstad. Familjen vi bor hos i Maputo ska dock åka på semester när vi kommer, men fördelen är att vi då får lägenheten för oss själva. Tahia, mamman i familjen, är helt underbar som låter oss bo där när vi är borta så vi kan inte vara gladare. Dock kan vi inte längre gå överallt som man kan i lilla Inhambane, utan måste förlita oss på taxi eller chopella (tuc tuc), men det blir bra ska ni se.

Förra veckan var vi ut i en by mellan Tofo och Inhambane för intervjuer. Det var minsann en upplevelse. Mitt ute i ingenstans, utan elektricitet, bor folk i små hus gjorda av vass eller palmblad. Måste säga att man många hade det väldigt hemtrevligt på sin lilla gård som var omringad av lite buskar. Sen följde vi med vår tolk hem och fick träffa hans familj och dricka direkt ur en kokosnöt. Det gör man verkligen inte varje dag, men gott var det. Visst att det är väldigt vacker på landsbygden och de små söta husen folk bor i, men ack så skitigt det är. Och när solen går ned blir det mörk, väldigt mörkt. Extra lustigt är det då när de vi pratar med säger att de lever bättre idag på grund av turismen, men vi kan knappt se det för de lever så skitigt och fattigt. Men folk här lever på ca 750 kronor i månaden (om de har ett jobb dvs), så har man inte råd med så mycket.

Imorgon blir en dag i Tofo, i ca 30 graders värme och strålande sol, så vi är lyckligt lottade som fått denna chans att skriva vår c-uppsats i Mozambique.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0